Landskapsklubben för Honda Pan European ägare


 

2014-04-27 Avrostning, Karpalund

15 hojar och 23 personer blev facit av anmälningarna till avrostningen på Karpalund. Extra kul är att de medlemmar vi fått den senaste tiden i klubben alla var med på övningen. Förra gången vi genomförde övningen var 2012 och då var vi 11 hojar och 17 personer. Visar att klubben fortfarande håller måttet och att intresset är stort. Vi jobbar ju på ett begränsat geografiskt område. Men när häften av klubbens alla medlemmar är med måste de nog räknas som mer än godkänt.
Men på samma gång kan man ju undra varför det inte är näst intill 100% som deltager på en avrostning. En övning, som absolut ger mer färdighet i hanteringen av hojen – det är det ingen tvekan om. Men man måste så klart våga prova och framförallt våga bjuda på sig själv och inte vara rädd för att fråga och träna. Vi svenskar har ju en tendens att "alltid" vara bäst och aldrig "göra bort oss" – detta tror jag är en anledning till att vi inte är fullt hus på våra avrostningar.
Min personliga åsikt är om jag skulle råka "göra bort mig", så bryr jag mig inte ett skvatt. Jag kan "göra bort mig" hur många gånger som helst om alternativet är att råka illa ut i en olycka, där jag kanske skulle kunnat klara mig om jag övat, tränat och lärt mig att bromsa som man skall.

Övningen började i Karpalund som Annika och Jan ställt till vårt förfogande helt utan kostnad. Pelle vår instruktör som till vardags är mc-polis gjorde en genomgång hur hindren skulle tas och visade också praktiskt. Tror knappt att någon i klubben, ens är i närhetens av hans kompetens på hojen, vilket visar att vi vanligt dödliga civilister har mycket att lära, även om många av oss kört hoj i många år.

När övningen var slutförd, tog Pelle oss med på en avslutningsrunda i Skåne och stoppet var Gamla Torg i Hörby. Restaurang hörnan fick förtroendet än en gång, och klubben bjöd alla deltagare på söndagsmiddag.

Karpalund – Skånepannans "egen" övningsplats

 

Pelle kör sin genomgång och det är en uppmärksam lyssnande skara han har framför sig.

   

Pelle, vår eminente intruktör

"Jocke" en poliskollega till Pelle som också var med på avrostningen. Känner ni igen honom? Jo det är "Jocke" som är med i programmet "112 på liv och död", som går just nu. Svart bälte har han och då räknas inte ryggskyddet.

   

Hojarna uppställda

Pelle har visat oss praktiskt och nu är det våra tur.

   

De modiga hade inte tagit av sina packväskor från cykeln.

En modig till.

   

Och så de som kör "naket"

Vänstersväng med Panna

   

Vänstersväng, med vad då?

Annika, enda tjejen med egen hoj.

   

"Lillen" Christer mopsar sig. Christer och Anneli
såg till att vi alla fick kaffe till fikat.

Annika och Pelle i samspråk.

   

Charlotte kollar in "gubbens" bromsövning

Pause och fika, det är varmt och gott.

   

Motorcykel okänd.

Har du inte tankat?

   

Göran med sin fina nya vita hjälm.
Göran såg också till att vi alla fick baguetter.


 

   

Denna gång hade vi en liten lärling med oss

 

   

Pelle tackas för att han orkar med oss.

   

Hittade ingen bra bild med vår stående rubrik "Hör inte till gänget".
Men visst hör man TILL gänget, trots att man bara är 10 minuter gammal.

   
Bilderna på sidan är tagna av: © Bosse Jeppsson –  © Jörgen Stjerndorff. – © Fred Lundberg.
 

© ALLT som är utlagt på sidorna är belagt med upphovsrätt/copyright och får  därmed inte användas utan Skånepannans eller upphovsrättinnehavarens medgivande. Varken för kommersiell eller ideell användning.  I regel är vi mycket tillmötesgående, men vi vill bli tillfrågade så vårt material användes på ett sätt som vi kan acceptera. Överträdelser debiteras omgående enligt svensk lagstiftning och enligt Bildleverantörernas förbunds prislista, och med strafftillägg, som f. n. är 10% av prisbasbeloppet (4.440 kr) + debitering för bilden, exkl. moms. Priset debiteras för varje enskild bild. Bilder vi får från externa källor ansvarar själva för att de har rätten att publicera bilderna vi får oss tillsända.