Landskapsklubben för Honda Pan European ägare


FLER BILDER KOMMER

2014-06-29 SO-turen

Dagen började med ett tveksamt väder, trots detta blev vi 13 stycken hojar, med 18 personer, som lämnade Tollarp. Suveränt trevligt att våra nyaste medlemmar direkt kommit till körningarna och också att de snabbt blivit invigda i gänget.

Efter några minuter hälsade regnet på, emellanåt riktigt ordentligt. Men inga sura miner eller mesar någonstans utan turen fortskred precis som planerat. Vid första pausen rann det mesta vattnet ut från byxorna och sedan var det bara att ta nya tag.
 

Vi hamnade på Brösarps gästis som planerat och det flesta beställde Skånsk äggakaga, som smakade som Skånsk äggakaga skall göra. Och det kan man klart begära för de priserna man tar på "Österlen". Österlen omfattar snart "halva Skåne" och då tar man chansen att trissa upp priserna till det dubbla mot många andra ställen.

Därefter lämnade några skutan för att ta hem till sina egna göromål och vi andra fortsatte turen som planerat. Slutstationen blev Ravlunda och där fikade vi på "Kul på hjul", och de har också ett moped och leksaksmuseum.
 

Sporthallens parkering i Tollarp var dagens startpunkt.

Dagens körledare, Stefan Olsson drar genomgången innan start.

   
   

Alla lyssnar noga.

Pratar man långsamt fattar även gamlingarna.

   
   

En del av ekipagen

Jippi – ensam med alla hojarna.

   
   

En kort paus i Elgaröd.

   
   

Skönt att få resa sig så att vattnet kan rinna ut längs benen.

   
   

Strax uppsittning.

Då kör vi igen.

   
   

Här anländer vi till Brösarps gästis

Äntligen uppehållsväder och strax matrast.

   
   

Äggakaga och rejält med lingon.

   
   

När kommer maten.

Har du nu kladdat ner dig min påg.

   
   

Ja ha – vad är det nu jag vill ha?

Självbetjäning.

   
   

I väntan på mat

Vissa skall ju sitta fint – vid runda bordet.

   
   

Här beställdes in dubbel omgång äggakaga.

Med alla genomblöta Skånepannor, var restaurangen proppfull.

   
   

Slutfikat tog vi i Ravlunda

Viktiga samtalsämnen.

   
   
   
   

Nu får det vara nock....men kul var det.
Nisse och Agneta – trots att ni inte längre kör hoj, så är ni alltid välkomna till våra middagar och fika på 4-hjulsmaskinen, med denna stående inbjudan. Håll bara koll på hemsidan.
Hälsningar kompisarna i Skånepannan.

Turbeskrivning.
Klicka på miniatyren för att få upp en A4-PDF-fil

Foto: ©  Fred Lundberg, Jörgen Stjerndorff, Sven Andersson.

 

© ALLT som är utlagt på sidorna är belagt med upphovsrätt/copyright och får  därmed inte användas utan Skånepannans eller upphovsrättinnehavarens medgivande. Varken för kommersiell eller ideell användning.  I regel är vi mycket tillmötesgående, men vi vill bli tillfrågade så vårt material användes på ett sätt som vi kan acceptera. Överträdelser debiteras omgående enligt svensk lagstiftning och enligt Bildleverantörernas förbunds prislista, och med strafftillägg, som f. n. är 10% av prisbasbeloppet (4.440 kr) + debitering för bilden, exkl. moms. Priset debiteras för varje enskild bild. Bilder vi får från externa källor ansvarar själva för att de har rätten att publicera bilderna vi får oss tillsända.