Landskapsklubben för Honda Pan European ägare


 

2014-08-31 NO-turen

Så var det äntligen den sista-söndagen i månaden. Vädergudarna trodde allt mellan himmel och gjord, och på sina ställen hade de säkert rätt.

Men för oss tre som träffades i Sösdala var det bara Fred som haft lite regn på vägen från Hörby, men detta slutade under tiden vi förgäves inväntade fler Skånepannor. 11.00 körde Göran genomgången och vi beslutade att börja köra rundan som planerat.
Nu började det komma lite vatten från ovan, men absolut ingenting som "störde". Småskvättar till och från, men det stora ovädret uteblev.

Vi kom som planerat till Carlssons Taverna i Kristianstad och där valde vi alla att äta deras helgmeny som var kalkonbröst. 95:00 inkl. dricka, ett hyfsat stort salladsbord (kallas det) men jag tycker man skall kalla det för grönsaksbord, för något salladsbord är de flesta restauranger inte ens i närheten av. Efter maten blev det kaffe som också ingick i priset.

Då det fortfarande var lite "hipp som happ" med vädret och vi inte var fler, bestämde vi att avsluta här. Trots att vädret naturligtvis inte var optimalt, mötte vi ändå några andra gäng som var ute och körde.

Det är bara att konstatera att det här med metrologer, SMHI och andra "spåkäringar", kan man oftast ta med en nypa salt. Väder är i regel mycket lokalt betonat, det kan vara solsken där du är, men 1 km bort ösregnar det. NO var dock geografiskt det bästa stället idag att köra hoj, så det var ju lite tur i oturen.

 

Tre glada killar ,som inte räds några droppar regn, vinkar till alla "stackare" som sitter hemma och kurar.
f, v. Bo Rosengren, Göran Svensson och Fred Lundberg.

 
 

Första fikan, Bosse häller upp kaffe och Göran poserar.

 
 

En vacker syn, även om det inte var så många.

 
 

Servitören fick äran att fotografera tre äkta Skånepannor – dvs. de som har den rätta klädseln!

   
   

Turbeskrivning.
Klicka på miniatyren för att få upp en A4-PDF-fil

Hör inte till gänget, men ser ut att må bra ändå.

   

Foto: © Fred Lundberg. Servitören på Carlssons Taverna.

 

© ALLT som är utlagt på sidorna är belagt med upphovsrätt/copyright och får  därmed inte användas utan Skånepannans eller upphovsrättinnehavarens medgivande. Varken för kommersiell eller ideell användning.  I regel är vi mycket tillmötesgående, men vi vill bli tillfrågade så vårt material användes på ett sätt som vi kan acceptera. Överträdelser debiteras omgående enligt svensk lagstiftning och enligt Bildleverantörernas förbunds prislista, och med strafftillägg, som f. n. är 10% av prisbasbeloppet (4.440 kr) + debitering för bilden, exkl. moms. Priset debiteras för varje enskild bild. Bilder vi får från externa källor ansvarar själva för att de har rätten att publicera bilderna vi får oss tillsända.