Landskapsklubben för Honda Pan European ägare


 

2014-10-26 Öppen tur

Årets sista tur (?) bjöd på ett helt annat mc-väder än förra året. Minusgraderna hade bytts till 10-12 plusgrader och inte en enda droppe regn hamnade på oss. En riktigt behaglig tur med precis den värmen under stället när den är som bäst – varm men inte svettig.
8 hojar med 9 personer, dvs. vi hade bara en enda "spätta" med oss denna gång.

Första delen av turen bestämdes till att besöka Yangtorp, där vi var för några år sedan då det just hade gått i konkurs. Därefter har det varit många turer, men nu håller man på att bugga upp allt igen – från den rivningskåk det ju faktiskt var och inte bättre blev det av att där stod tomt i flera månader utan bevakning. hela plåttaket försvann. Till slut satt man dit bevakning, men då var där förmodligen ingenting intressant kvar för tjuvarna.

Oavsett om man gillar Yangtorp eller ej, så är det nog ingen som kan frånsäga sig att det verkligen är ett udda bygge, som kanske aldrig kommer att upprepas i vårt land. Yangtorp är tydligen byggt med både byggnadslov och "utan", ingen vet nog exakt vad som gäller – inte ens kommunen. Vissa vill påstå att 1:a våningen har bygglov, allt annat är svartbygge, men vem vet var sanningen ligger? Kanske någonstans mitt emmellan?

Nästa stopp efter Yangtorp blev matstället Rönnås, som ligger ganska exaktmitt emellan Sjöbo och Hörby. Där blev inget långvarigt stopp eftersom ingen var beredd att betala 170 kr + dricka + kaffe. Vad göra? Jo – Hörby nästa, till klubbens favoritställe, restaurang Hörnan på Gamla Torg där vi de senaste åren haft våra försäsongsmöte.
Som vanligt trevlig personal och där stannade priset på totalt 135 kr inkl. dricka, kaffe och en After Eight – eller flera om man så vill äta.

Efter maten ville de flesta köra hem, trots den tidiga timmen. Men Bosse Jeppsson, Kenneth Nööjd och Fred Lundberg tog en liten sväng till innan de skildes åt i Häglinge.

 
   
   
   
   

26 okt. 2014

Så här såg det ut den 24 sept. 2011.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Hela gänget för dagen.

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Hör inte till gänget, trots många fötter

   

Foto: Per Olandersson, Jörgen Stjerndorff och Fred Lundberg

   

 

© ALLT som är utlagt på sidorna är belagt med upphovsrätt/copyright och får  därmed inte användas utan Skånepannans eller upphovsrättinnehavarens medgivande. Varken för kommersiell eller ideell användning.  I regel är vi mycket tillmötesgående, men vi vill bli tillfrågade så vårt material användes på ett sätt som vi kan acceptera. Överträdelser debiteras omgående enligt svensk lagstiftning och enligt Bildleverantörernas förbunds prislista, och med strafftillägg, som f. n. är 10% av prisbasbeloppet (4.440 kr) + debitering för bilden, exkl. moms. Priset debiteras för varje enskild bild. Bilder vi får från externa källor ansvarar själva för att de har rätten att publicera bilderna vi får oss tillsända.