Landskapsklubben för Honda Pan European ägare


 

26/7-2015 MITT

Tillbaka till menyn Fotoalbum för att välja år och månad

Träfftid är alltid 11.00

 

Tillbaka till menyn Fotoalbum för att välja år och månad

 

Vi startar på macken i Röstånga, där vägarna 108 och 13 möts.

 

Hej alla Skånepannor.

Vi skall nu åka ”Mitturen” och jag hade för avsikt att vi skulle utforska ett område, som är ganska vitt på min turkarta. Området jag tänkte vi skulle åka genom, ligger norr och nordost om Hörby, men detta är området som man glömt asfaltera! Efter ett par försök blev det så här:

Vi startar på macken i Röstånga, där vägarna 108 och 13 möts, kl.11.00 som vanligt

Vi kör sedan några hundra meter på 13 och tar till vänster mot Forestad. Vi kör via Forestad, Anderstorp och kommer sedan ut vid Snälleröds Säteri, ni vet dom där som gör Snälleröds Glögg och Snälleröds Snaps. Här tar vi höger mot Norra Rörum och drar mot Sösdala, där vi kan ta en bensträckare vid Vannaröds Slott. Häglinge står på tur för att sen komma ut i Södra Rörum, där vi svänger mot Höör. Nu kör vi väg 23 några km till Custon krogen i Tjörnarp för lunch. Inget gourmetställe, men har bra mat till bra pris och klockan bör nog ha hunnit till ca. 12.30

Bosse Rosengren leder även årets mittur.

Vi startar igen norrut på 23an och svänger av i Sösdalaavfarten och kör för andra gången en vägsnutt mot Häglinge. Men säger jag inget, är det nog ingen som märker det. Vi kör Ljungarum, Rickarum för att sen gå in för landning vi Bosarpasjön. Här kan man fika och tom ta ett dopp om det nu är 30 grader varmt den 26 juli.

Kanske jag ändrar, eller gör en ”Nils Frohm-are” och improviserar lite, men start och slutmål (Bosarpasjön) blir samma. Jag har inte så bra koll på avstånden, men gissningsvis hamnar vi på 10-12 mil.

Vi ses i Röstånga! Bo Rosengren, tel. 070-3851401

   

   
Så här blev det

Enligt väderleken så skulle vädret inte bli det bästa, men som vanligt höll turen i sig för oss i stort sett hela dagen. Några regnstänk fick vi på oss men inte värre än att vi var torra när vi stannade – detta kunde klart blivit mycket värre.

Så än en gång visar det sig att det räcker inte med att bara "sticka ut nosen hemma", vädret bara några km bort är något helt annat.

Turen genomfördes enligt planerna, dock med en liten avvikelse mot slutet. Istället för att avsluta vid Bosarpssjön, körde vi till Hörby, och vidare i riktning mot Hörbymasten. En bit innan finns "Lantis" – och vad passar bättre än att vi fem "lantisar" besökte detta ställe.

Latte, våffla och ekologisk handel för de som ville.

Från vänster: Fred, Per, Bosse R, Annika och Jan.

   

Foto: Okänd tysk flicka i 12 års åldern. © Skånepannan.

 

© ALLT som är utlagt på sidorna är belagt med upphovsrätt/copyright och får  därmed inte användas utan Skånepannans eller upphovsrättinnehavarens medgivande. Varken för kommersiell eller ideell användning.  I regel är vi mycket tillmötesgående, men vi vill bli tillfrågade så vårt material användes på ett sätt som vi kan acceptera. Överträdelser debiteras omgående enligt svensk lagstiftning och enligt Bildleverantörernas förbunds prislista, och med strafftillägg, som f. n. är 10% av prisbasbeloppet (4.440 kr) + debitering för bilden, exkl. moms. Priset debiteras för varje enskild bild. Bilder vi får från externa källor ansvarar själva för att de har rätten att publicera bilderna vi får oss tillsända.