Landskapsklubben för Honda Pan European ägare


H
VUDME
Om oss Fotoalbum
Kontakter Vem kan bli medlem

Årets körningar

Vill du testköra med oss?

Tillbaka till startsidan

OM OSS

Skånepannan är en förening som tar tillvara Honda Pan European ägares intressen på det lokala planet – i detta fall Skåne – och närliggande geografi.

Fred Lundberg i Hörby och Allan Paulsen i Åstorp hittade varandra på nätet 2007, med samma tankar och idéer. Efter ett par telefonsamtal var de snart igång med att bilda en Skånsk Pannaklubb och började direkt arbetet med att värva medlemmar. Allan finns dock inte längre med oss i denna värld.

Dåvarande Vägverket ställde gratis upp med alla adresser till Honda Pan Europeanägare. Vi visste inte då att Vägverket registrerar 1100-modellen och 1300-modellen på två vitt skilda sätt – de visste det inte ens själva!
Detta gjorde att vi bara fick 1100-ägarna i första svängen. Vi konstaterade att ”något måste vara fel” tog kontakt med Vägverket igen och då visade det sig att vi inte fått en enda 1300-ägare.
Vi fick dock dessa ganska omgående, men då var redan den första träffen inbokad och denna gick  inte att dra tillbaka. Tyvärr kom då inte breven ut till alla 1300-ägarna, så de kunde vara med den 1 juni 2008. Dock hade några genom kompisar fått reda på detta och kunde komma ändå.

Efter att ha sänt ut brev till alla Honda Europeanägare i hela Skåne, blev det en respons som vi bara inte kunnat drömma om. Intresset var överväldigande och det kom fler och fler för varje dag.
Naturligtvis har sådant här lite av "nyhetens behag" över sig, därför blir det alltid en form av ketchupeffekt i början.
Efter 10-12 månader kunde vi konstatera att vi hade 20% av alla Europeanägare i Skåne som medlemmar!
Efter åren som gått har detta stabiliserats sig till 12-15%. Vi måste kämpa på – vi är ett "ålderstiget" gäng och man har inte nyproducerat "Pannor" på flera år och kommer inte att göra det i framtiden heller. Detta märks naturligtvis i statistiken.
Att vi inte är ensamma om denna trend är en föga tröst. Men än så länge håller vi ställningarna och under slutet av 2013 och början av 2014 har vi fått flera nya medlemmar, än på länge.

Officiellt bildades Skånepannan genom ett möte på ”Lotta på Åsen” i juni 2008.
Vid detta första möte bestämdes att Pannaklubben skulle vara en intresse- och kamratsammanslutning, för att slippa styrelse, registrering, samt en massa onödiga jobb med möten, mötesplats etc. – vi skall ju köra hoj och ha kul tillsammans, inte vara administratörer.

Samtliga pannaägare i vår förening har nog samma härliga tankar att få åka hoj tillsammans i det Skånska landskapet. Danmark och närliggande landskap kommer också att besökas då och då.

Gemensamt har vi beslutat, att ha en sista-söndag-körning i varje månad. Hur långt ut på året vi kör beror på vädret. Vår förhoppning och målsättning är att alla ska trivas och må bra i vår  Pannaklubb.

Sven Andersson i Falsterbo hade grundansvaret för hemsidan från starten 2008 fram till och med 2013.
Men ALLA är ansvariga för att det kommer in material att mata hemsidan med. Från och med 2014 är det grundaren Fred Lundberg som sköter hemsidan.

På det gemensamma mötet 2008 bestämdes också att hemsidan skall hålla en enkel och ren stil för att det snabbt skall gå att uppdatera den. Allt för många hemsidor är snarare historieböcker istället för aktuell information, just på grund av att de är så komplicerade, att ingen helt enkelt orkar ta tag i dem – ibland orkar man inte ens titta på dem.

Föreningsbidraget för året är satt till 100:- per MC (samma sedan 2008) detta för att kunna finansiera hemsidan och övriga utgifter, som frimärken, papper, kuvert, marknadsföring, etc.

Om vi får "för mycket pengar" på kontot, går detta tillbaka till medlemmarna. Klubben skall så klart ha en ekonomi så vi kan gå runt, men vi är absolut ingen bank som skall lägga en massa pengar från medlemmarna på hög.

När dessa bonusar utfaller har inga fasta regler, men fram till idag har de utfallit 5-6 gånger. Oftast då i samband med det vi kallare för Försäsongsmötet", där vi planerar årets aktiviteter. Eller utfaller bonusen på en av de söndagsturer vi kör.
 

Välkomna i klubben
Fred Lundberg
0708 660 668

 

Vem kan bli medlem?

Nja – ett så enkelt svar, som ja eller nej har vi inte här.
När du blir medlem i klubben är det så – då måste du (en i familjen) ha en Honda Pan European motorcykel.
Men vi har anammat vår danska systerklubb, Honda ST klub DK:s tankar.

Där måste man också ha en Panna när man blir medlem.
Men om det skulle vara så att man av någon anledning byter hoj, blir man inte "utkastad på gatan", utan får vara kvar så länge medlemsavgiften betalas.

Att behöva lämna ett kompisgäng, som man varit delaktig i flera år pga. av hojbyte är inte rimligt.

Likaså får familjemedlem ansluta sig och köra, även om det inte är en Panna.
Vi sysslar inte heller med "stödmedlemmar" i form av fru, sambo, barn, kusiner, sysslingar, bryllingar, passagerare, etc
.

 

En hoj = en medlemsavgift, så enkelt är det

 

Vill här på slutet gör en liten kommentar om hur vår klubb fungerar.

Vi är ett kompisgäng, med samma intresse, att köra hoj och då företrädesvis Honda European.

Vi kör en tur sista söndagen i varje månad vid barmark och den kan vara allt från 10-15-20 mil mycket beroende på väder och vind, och vad vi skall göra eller besöka under turen.

Vi träffas för att ha kul tillsammans och uppleva ett gott kamratskap.

Så de som vill avverka så många mil som möjligt en söndag, på kortaste tid – ja då är nog inte Skånepannan rätt aktör att engagera sig i.

Vill man bara köra långt och avverka många mil finns det andra aktörer som är betydligt lämpligare. Eller så kanske man skall köra själv eftersom den sociala biten då är mindre viktig, än antal körda mil.

Sedan har jag personligen aldrig förstått att det ena tar ut det andra? Man kan väl kombinera den sociala biten med att umgås med likasinnade och ha kul tillsammans ena gången och köra på "som f-n" en annan gång.

Varför måste det vara antingen eller?

Grundare av Skånepannan
Fred Lundberg

 

Medlemsavgiften är oförändrad sedan 2008 – 100 kr.

Sparbanken Göinge
Clearingnr. 84038
Konto-nr: 333766657

Viktigt, glöm inte att ange avsändare, så vi vet vem du är.

Alla är hjärtligt välkomna i föreningen !

 

HUVUDME
Om oss Fotoalbum
Kontakter Vem kan bli medlem

2022
Års körningar

Vill du testköra med oss?

Tillbaka till startsidan